VYCHUTNEJ SI NOC POD VISEGRÁDSKÝMI HVĚZDAMI

V rámci festivalu Beseda u Bigbítu jsme v letošním roce opět zažádali o grant Mezinárodní visegrádský fond. Žádost na projekt Visegrádské noci (Visegrad Nights) bude věříme opět podpořena, abychom vám mohli i letos představit zajímavé kapely i z Polska, Maďarska, Slovenska, České republiky a dalších zemí, na které bychom jinak neměli dost prostředků. Smyslem tohoto projektu je podpořit vzájemnou komunikaci, multikulturalitu v různých podobách a v neposlední řadě též aktivní setkávání visegrádských národů, jazyků, různých životních postojů i hudebních žánrů.

Záleží nám na lidském rozměru vzájemného střetávání, toleranci a rozvoji komunitního prostředí na Slovácku i přilehlých moravských a slovenských regionech. V rámci projektu proto každý rok představujeme alternativní kulturní trendy z celého visegrádského prostoru i dalších zemí. Vystupující umělce, návštěvníky i několik desítek obětavých dobrovolníků zároveň aktivně zapojujeme do interaktivního programu festivalu. V letošním roce se můžeme těšit mj. na Seward (ES), Von Spar (DE), Wovoka (PL), Korben Dallas (SK), Fallgrapp (SK), Jü (HU), Talent Transport (SK), Bad Karma Boy (SK), Rosa Parks (HU), Katarzia (SK), Purist (SK), Anton Maskeliade (RU) či Tangled Eye (US).

NAŠI VISEGRÁDŠTÍ PARTNEŘI

SPECIÁLNÍ PODĚKOVÁNÍ

Festival Beseda u Bigbítu – Projekt Visegrádské noci se koná za finanční podpory Mezinárodního visegrádského fondu, Ministerstva kultury České republiky a Nadace Život umělce.

Visegrad Fund

PODĚKOVÁNÍ ZA PODPORU PROJEKTU

• František Kraus, starosta obce Tasova
  • Pavel Halabrín, primátor města Myjava, SK
  • Mgr. Branislav Grimm, primátor města Senica

© 2015 Vyrobeno s láskou na vesnici.